Projektledere

Pernille Tranberg
+45 22 66 99 32
info@dataethics.eu

Birgitte Kofod Olsen
+45 25 26 09 03
bko@carve.dk

Catrine Søndergaard Byrne
+45 24 48 92 99
csb@laboralegal.com

Gry Hasselbalch
+45 29 82 73 74
gry@mediamocracy.neomailbox.ch

Pernille Tranberg. Digital Identitet.

 pernillePernille Tranberg er indehaver af Digital Identitet, hvor hun rådgiver om dataetik og bæredygtige data, holder foredrag og om big data og privacy, om at beskytte og kontrollere sine data. Hun er konsulent for virksomheder i dataetik og har bl.a. været med til at udvikle PrivacyKompasset.dk for Erhvervsstsyrelsen. Har tidligere arbejdet for Berlingske Media, været chefredaktør for Tænk og reporter på Politiken. Hun er forfatter til 5 bøger, den seneste Fake It– om big data og digitalt selvforsvar. Bogen er udkommet på dansk, engelsk, finsk og tysk. Hun holder foredrag om dataetik og privacy i både ind- og udland, f.eks. TEDxOxford (se den her på YouTube) i nov 2012, på SXSW i Austin Texas, marts 2013 og MyData i Helsinki sept 2017.

Birgitte Kofod Olsen. Carve Consulting

BirgitteKofoedBirgitte Kofod Olsen er partner og indehaver i Carve Consulting, hvor hun rådgiver virksomheder, myndigheder og organisationer om CSR, herunder om dataansvarlighed og privacy. Hun har bl.a. udviklet online værktøjet PrivacyKompasset og en publikation om privacy til Erhvervsstyrelsen. Som den første formand for Rådet for Digital Sikkerhed (2012-2015) var Birgitte med til at sætte informationssikkerhed og privacy på dagsordenen i Danmark i forhold til digitalisering og overvågning og deltager fortsat i privacy debatten, bl.a. via foredrag og blogs på Altinget.dk. Med sin faglige forankring i menneskerettigheder har hun skrevet og redigeret en lang række artikler og bøger indenfor såvel CSR som privacy, herunder Ph.D.-afhandling om biometri og integritetsbeskyttelse. Hun arbejder pt på 2. udgaven af debatbogen Overvågning eller Omsorg.

Gry Hasselbalch. Mediamocracy

gry-hasselbalch-bwGry Hasselbalch er uafhængig ekspert for organisationer og institutioner med fokus på de sociale og etiske implikationer af teknologi. Hun laver etiske reviews og screenings for EU Kommissionen, har skrevet og bidraget til en række indflydelsesrige rapporter, artikler og større undersøgelser og inviteres jævnligt til at tale på internationale industri og policy konferencer. I 2016 udgav hun sammen med Pernille bogen Data Etik - Den Nye Konkurrencefordel. Gry har et særligt fokus på etiske standarder for udviklingen af kunstig intelligens og arbejder tæt sammen med udviklere og andre eksperter på området som Vice Chair på verdens største ingeniørorganisation IEEEs standard P7006 for Personal Data Artificial Intelligence Agents og komitemedlem af deres Global Initiative for Ethical Considerations in the Design of Autonomous Systems. Tidligere har Gry arbejdet med europæisk internetpolitik og børns rettigheder gennem 10 år som dansk drivkraft i EU netværket Insafe. Fra  2017-2020 er Gry igang med et projekt om magtrelationer i udviklingen af dataetik på Institut for Informationsstudier på Københavns Universitet. 

 

 

Catrine Søndergaard Byrne. Labora Legal

Catrine Søndergaard Byrne er advokat, partner og indehaver af Labora Legal, hvor hun rådgiver klienter om persondata spørgsmål. Catrine har sin faglige baggrund som internationalt anerkendt arbejds- og ansættelsesretlig advokat, og har derfor et særligt fokus på håndtering af medarbejderdata. I 2013 blev Catrine som en af de første advokater Certificeret International Privacy Professional/CIPP/E gennem den internationale organisation, IAPP, og hun er co-chair til det danske chapter af IAPP’s KnowledgeNet. Udover at rådgive virksomheder, er Catrine en eftertragtet underviser, og hun har udviklet kurser i persondata for og med Danske Advokater, Center for Ledelse, Teknologisk, Ejendomsforeningen og DJØF. Catrine er formand for programkomitéen, der afholder den årlige nationale konference, Databeskyttelsesdagen, og har skrevet artikler om persondata for HR-Jura Magasinet og CfL, samt Danske Advokater. Udover at være medlem af Danske Advokaters repræsentantskab, er hun udpeget medlem af Danske Advokaters arbejdsgrupper om persondata og LegalTech.

 

De oprindelige stiftere af DataEthics: Marianne Steen, Gry Hasselbalch, Pernille Tranberg, Birgitte Kofod Olsen. September 2016.

 

Password Reset
Please enter your e-mail address. You will receive a new password via e-mail.